Verstandig beleggen

18-04-2016 15:23

In dit artikel gaan we in op vele beginnersfouten die gemaakt worden wanneer mensen beginnen met het beleggen in aandelen. Door goede kennis te hebben over het feit wat deze beginnersfouten zijn, kun je het beleggen een stuk leuker voor jezelf maken en proberen om minder verlies te maken. Dus als jij wilt weten hoe je verstandig kunt beleggen, dan is dit artikel het lezen waard.

Slim beleggen

Een belangrijk onderdeel van slim beleggen, is door niet al te hoge kosten te maken. Hierbij moet je denken aan de kosten voor het plaatsen en verkopen van orders en natuurlijk moet je ook denken aan commissies en dergelijke. Bij sommige bedrijven zijn de commissies nogal hoog en moet je veel betalen om orders te kunnen plaatsen. Het is dan belangrijk om ook een trader te vinden waarbij jij goed met de software om kunt gaan en om een trader te vinden met dus niet al te hoge kosten. Op die manier kun je als snel geld verdienen met aandelen.

Beleggen in aandelen en de krant

Ook is het belangrijk om je niet al te veel te richten op de krantenkoppen. Er zijn vrij veel beleggers die een financiële krant hebben die elke ochtend op de deurmat valt. De koppen in de kranten zijn vaak bedoeld om mensen te pakken om het artikel te lezen. Je moet dan ook nooit afgaan op deze koppen en op basis van 1 artikel gaan investeren. Beter is het om verschillende artikelen te hebben zodat je een goed onderzoek kunt doen voordat je gaat investeren.

Een goede strategie kiezen

Veel mensen vinden het lastig om te bepalen wanneer ze nou een aandeel moeten kopen of verkopen. Het is dan ook handig om te kiezen voor hold & buy strategie. Dit houd in dat als het goed gaat met een aandeel, of juist slechter dat je niet alles verkoopt zoals veel mensen doen, maar dat je juist bijkoopt. Verder zijn er natuurlijk nog veel meer strategieën, die je onder andere kunt leren door een beleggingscursus te volgen.

Geduld is een schone zaak

Geld verdienen met aandelen hoeft helemaal niet moeilijk te zijn, zolang je maar gewoon de juiste beslissingen neemt en weet waar je mee bezig bent. Op die manier is slim beleggen minder moeilijk dan het lijkt.

Wat we je tenslotte nog willen meegeven, is dat geduld bij het beleggen heel belangrijk is. Bij het hebben van geduld hoort ook dat je niet elke minuut kijkt hoe de koers van een bepaald aandeel gaat. Je kan hier alleen maar gek van worden en dat is niet handig!